.com / .com.tr alan adınızı, hosting (sunucu) hizmetinizi, Türkçe ve yerli yazılım yönetim panelinizi, site tasarımınızı, içerikteki yazı ve fotoğrafları biz düzenliyoruz. Sizin tek yapmanız gereken ise onay vermek ve arkanıza yaslanıp beklemek olacak!
Sanal Özel Sunucu anlamına gelen VPS (Virtual Private Server), sanallaştırma yazılımı kullanılarak bir sunucunun kaynaklarının bölümlere ayrılmasıdır.
VPS’in Avantajları
Sanallaştırma yoluyla ayrılan yalıtılmış bölmeler arasında veri alışverişi veya dosya erişimi söz konusu değildir.
Her bir kullanıcıya belirli miktarda depolama alanı, bellek ve bant genişliği atanır.
VPS, orta ölçekte trafiğe sahip web sitelerinin ihtiyaç duyduğu kaynağı sağlayabilir.
Tek bir VPS sunucusu, çok sayıda web sitesini barındırabilir.
Web sitenizin popülaritesi arttıkça, sitenizin ihtiyaçları da artar. VPS ile; sunucu kaynaklarınızı kolaylıkla ölçeklendirme olanağına sahip olursunuz.
VPS teknolojisi, sunduğu root erişimi ile esneklik ve bağımsızlık sağlar. Sitenizi güçlendirecek yapılandırmayı oluşturmanıza izin veren özelleştirme koşullarına sahiptir.
VPS kullanarak, yalnızca komşu sitelerden korunmakla kalmaz, aynı zamanda dilediğiniz güvenlik protokollerini uygulayarak sitenizin güvenliğini artırabilirsiniz.
VPS’in Dezavantajları
Paylaşımlı hosting ile karşılaştırıldığında daha pahalı bir seçenektir.
VPS hosting kaynak tahsisine dayandığından donanımı zayıf bir fiziksel sunucuda bulunan başka bir siteden etkilenme ihtimaliniz artar. Kaynaklar gerçek anlamda donanımsal olarak sanallaştırılmadığı için ana işletim sisteminde oluşabilecek performans sorunları; tüm VPS’lere yansır. Bu nedenle en gelişmiş sunucu donanımlarına sahip hosting firmalarını tercih etmeniz önerilir.
VPS, özelliklerinden tümüyle yararlanabilmek için belirli düzeyde teknik bilgi gerektirir.
Hosting sektöründeki genel uygulamalar nedeniyle VPS sunucular; performans açısından, VDS’ten daha düşük olacak şekilde yapılandırılsa da Turhost; NVME SSD Disk altyapısı, yüksek performanslı Intel Xeon E5 işlemciler ve gelişmiş KVM sanallaştırma teknolojisi ile VPS sunucuların performansını artırmış ve altyapı izolasyon sorunlarını engellemiştir.
WINDOWS VPS SUNUCU
Sanal Özel Sunucu anlamına gelen VPS (Virtual Private Server), sanallaştırma yazılımı kullanılarak bir sunucunun kaynaklarının bölümlere ayrılmasıdır.
VPS’in Avantajları
VPS’in Dezavantajları